"Man får inte låta studierna komma i vägen för sin skidåkning"
"Man kan ju variera skidåkningen med lite studier också"
/ Skidåkarstudenter på LTU

onsdag 25 januari 2017

LARV

Då var det dags för LARV-mässan igen.
Bra mässa att träffa företag på. Dock är min åsikt att det inte är superroliga företag. Många företag typ som ABB, Scania, massa teknikföretag, vvs-företag, lite olika kommuner uppe från norr osv osv. Skulle va kul och se typ red bull, hm, ja you name it, roliga företag :P

Hur som helst är det roligt med mässor :) mässor innebär ju tävlingar och utdelning av prylar, goodiebags och godis haha.
Men jag var faktiskt där i år för att kika på företagen jämfört med första årets mission, att va med i alla tävlingar och få godis. Dock så vann jag ju faktiskt 4 tävlingar mitt första år, vilket var ganska sjukt, tävlingarna var ändå en del strategi. " kom på så många ord du kan i ordet Ramböll" (ett företag), sen efter det kom en tävling "kom på så många ord du kan i ordet Ingenjör". Till andra tävlingen blev man ju lite rutti ändå, och det har var den tiden jag spelade spelappen "ruzzle" eller "rumble". Så det var ju bara att ösa ord. Så vann båda dom haha. Två biobiljetter och en resväska. Sen tror jag jag vann biobiljetter på en annan och 4e var det nån goodiebaga med prylar. Sjukaste av allt dock var ju Dennis som var med på Larv det året också när han var här uppe och jobba i Luleå. I "Philips"monter, hade de en tävling, bäst uppdatering på facebook, hashtagga #Philips och #Ambilight. Dennis och jag är ju stort fan av ambilightreklamen för att skidåkare är med i en skidåkningsfilm i samarbete med Philips, med ljusslingor som vägde typ 50kg runt sig i nattåkning. Så coolt. Dennis la ner sin själ i en bra facebookuppdatering. Och vann. En ambiligt TV! Värd typ 5000-6000kr! Helt fantastiskt. Så den kom hem på posten. Med ledlampor som lyser upp väggen bakom i samma nyans av färger som visas på Tvn. Älskar den Tvn <3

Så jag var ändå taggad på tävlingar i år igen haha. Tyvärr så var det inga strategitävlingar i år. Det var "gissa hur mycket den här väger", "gissa skalan till ordinarie produkt", "gissa antal skittles i burken". Sånt där är ju bara omöjligt. Men jag lyckades ändå kamma in en vinst i år på en liten quiz med nån motivering, ska ju alltid vara nån motivering varför just en själv ska vinna.


Tyvärr blev jag inte så klokare på företag och vart jag vill i livet som syftet är. Fick nog mer reda på vad jag inte vill göra. Så är fortfarande lite lost vart jag vill. Jag vill in i skidbranschen. Så fel, jag vet vart jag vill, jag vet bara inte riktigt hur jag ska ta mig dit. Visst jag har erfarenheter inom skidvärlden i skidlärares perspektiv men det räcker ju inte och hsr inte riktigt att göra med om man ska in i något företag som civilingenjör. Så funderingarna fortsätter så får vi se hur tankarna går och vart man tar sig helt enkelt.

1 kommentar :

 1. Hej!

  Vi är två gymnasieelever som skriver ett gymnasiearbete angående civilingenjörsyrket och undrar därför om du har tid och ork att svara på ett par frågor angående din utbildning.

  Med Vänlig Hälsning,
  Ebba

  Var god och kontakta mig på: ebbabrage@hotmail.com

  SvaraRadera