"Man får inte låta studierna komma i vägen för sin skidåkning"
"Man kan ju variera skidåkningen med lite studier också"
/ Skidåkarstudenter på LTU

lördag 22 oktober 2016

MidtermsFin höstdag. Tentaplugg denna helg. Midterms i 5 ämnen, 5 tentor. Dock är 4 av 5 tentor alternativ med antingen True or false eller 4 alternativ a, b, c eller d. Så har man ett hum om allt och känner igen så går det nog bra. Jag har gjort en tenta redan som jag tror gick bra.

Här är lite info om mina 5 kurser här:

Strategic management = Väldigt intressant! Känns väldigt i, relevant för industriell ekonomi :) strategier och positionering, klurig, kräver mycket förståelse och engagrmang. Den tentan utan alternativ, detta ska man kunna ordentligt och ha förståelse för att kunna applicera teorier.

Marketing management = tyvärr väldigt dålig lärare, pluggar hennes Powerpoints, men ämnet marketing är intressant tycker jag. Nå ut till kunden och mycket går in och är grunder till Strategic management. Hade man läst marketing innan hade Strategic blivit lättare.

Operations management = ska motsvara logistik. Hittills räknar vi på flow time, inventory och throughput, flöden input och output. Och kapaciteten för flödet. Kul att räkna på, men tar lång tid att förstå men det blir lättare och lättare. Den här tentan är open book, vi får ha boken och alla anteckningar och notes och lösningar på liknande problem med oss på tentan. Så det ska nog inte bli alltför svårt.

Organizational behavior = beteenden i jobbsammanhang och vad beteenden kan bero på, tex olika typer av personligheter och behov och hur allt detta kan påverka jobbsituationen. Det här tycker jag är superintresant! Det är som arbetspsykologi! Och vi ska läsa den här motsvarande kursen direkt när vi kommer tillbaka, men håller på att söka andra kurser som jag kan läsa istället.

Public speaking = Presentations teknik, Kul kurs! Den lättaste och roligaste. Skrattar och gör roliga övningar på lektionerna. Lär sig tekniker att tala inför folk och bygga upp tal vilket är bra i alla sammanhang.
Tentan har frågor som är "....according to the book", så det är lite dumt, att man ska kunna exakt vad boken anser. Men hur som helst är inte tentan det svåra iallafall. Sista längre talen blir utmaningen.

Blir skönt till final exams för det har vi inte i Public speaking eller i Strategic management. Då är det tal och grupparbete.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar