"Man får inte låta studierna komma i vägen för sin skidåkning"
"Man kan ju variera skidåkningen med lite studier också"
/ Skidåkarstudenter på LTU

lördag 13 februari 2016

LTU Big Air 2016

LTU Big Air 2016

Jag var så nervös. Hela dagen satt jag hemma och kolla på film och serier för att tänka på annat. Ville att det skulle va över, ville mest ut och fira Tove som fyller 25 i natt!

Jag började förbereda mig för att gå dit vid 14. Satte skidorna, pjäxorna och grejjerna på cykeln och bar mig iväg.

Vad ska jag försöka göra för trick?
Vad kan jag ens göra för trick?
Ska jag prova något nytt trick?
Hur mycket fart behöver jag?
Kommer jag landa för kort?
Kan man landa för långt?
Vad händer om jag kraschar?
Är det hårt eller mjukt i landningen?
Har inte vallat skidorna, funkar det ändå?

Några tankar poppade upp i huvudet.
Men jo det här ska jag göra. Jag klarade det förra året. Det ska gå igen.

Nu har jag ju sagt till folk att jag ska köra. Folk kommer ju dit och ska heja på mig nu.

Fick hoppa in mig iallafall och se hur det känns, vi tar det först.

Första hoppet, landa superkort, tung landning och det känns ju i tårta alltså men det fick ändå bra. Prövar igen. Andra hoppet, laddar mer, landar på knollen, kändes mindre men har inte fart nog. Det fastnar lixom snö under skidorna, som är inte vallade på läänge..
Snabbavalla! Nån måste ju ha de!?

Fick tag på snabbvalla och gav skidorna en omgång. Tredje hoppet, flög dom in i BOMBEN. Alltså så läskigt att jag skrek till och bara fladdra i luften. Trodde jag skulle hoppa över alltihopa och landa för långt.

Det gick bra men det var nog det största jag någonsin har hoppat.
Jag gjorde det! Största någonsin. Det kände jag i magen, i luften. Det pirrade som attan, på ett sånt sätt man inte kan kontrollera kroppen riktigt i första ögonblicket. Sen får man kontroll och kan parera.

Det är jag och Ida. I år igen. Kul att vara två tjejer iallafall. Det är inte samma press pch prestige som killarna har. Jag behöver inte taktiskt välja vad jag ska göra.

Kvalet, börjar med två hopp med olika grabar, safety och truckdriver. Det är dom jag brukar gilla att köra, kände också att jag behövde hoppa in mig lite till. Efter dom hoppen kände jag mig mycket säkrare, tänkte inte på att det var ett par tusen personer som tittade utan fokuserade bara på mig själv.

Sen blev det fyrverkerier i pausen innan finalen. Till final går fem stycken per klass, gud vad tror ni? Kommer jag vidare?! Haha ja det är ju inte någon sådan stress iallafall när det är två tjejer som ställer upp,
Finalen, jag steppar upp det lite. Vill köra mina treor. Älskar att göra treor. Tycker inte om att åka baklänges eller landa baklänges. Nu är frågan, fixar jag det i så här stort hopp. Det gick förra året men det är ju större i år. Då kan man inte ta i för mycket när jag ska snurra för då snurrar jag mer eftersom jag har mer tid i luften.
Så det gäller att veta hur mycket man ska ta i. Och ja det är en känsla, svårt att beskriva eller lära ut den känslan.Foton: Luleå Foto

Det gick bra iallafall, lite fladder och inte helt i kontroll så blev ju lite frustrerad såklart men det fick vara okej för att det var det stort. Så jag är nöjd!

En andraplats och en weekend i Dundret!
Och jag lovar, pallplatsen var inte vara för att Tove var domare! ;)
Mer info och Foton:
http://www.ltu.se/ltu/media/news/Toppklass-LTU-Big-Air-1.149504Och här är min underbara fanclub i klassen! Kärlek till er!Fantastisk dag! Så många grymma åkare! Och underbara vänner som stöttar och hejar!

När det var över så var det dags för fest och utgång! Blev en otroligt kul kväll!


Tack! Och stort cred till grabbarna som håller i det och till Stil Alpina som har gjort så mycket!

Nu ska vi fira TOVE 25!


 Mmm tårta!


Ja sen spårade det haha
Inga kommentarer :

Skicka en kommentar