"Man får inte låta studierna komma i vägen för sin skidåkning"
"Man kan ju variera skidåkningen med lite studier också"
/ Skidåkarstudenter på LTU

lördag 23 januari 2016

Japan dag 9 - Hanazono

Hanazono gällde idag. Det har kommit massor med snö under natten och vi vaknade upp till en bluebirddag. Så fick lite brottom ut på morgonen eftersom det är helg, lördag, och visste att det skulle vara mycket folk.

Det är ju en riktig lyx att ha en privat guide till pojkvän som vet vart man ska och vet vart snön finns och vart de bra åken finns.

Vi tog många åk i "strawberry fields" och "blueberry fields" och hittade riktigt bra åk hela förmiddagen. Och upptäckte senare "banana fields" som man kunde åka utan att behöva hajka tillbaka vilket vi trodde först. Där gick vi bananas!! (hahahaha)

Hemgjord sushi till lunch namnam!

Efter lunch skulle vi ut på äventyr för att hitta bra åkning eftersom mycket av lättillgänglig offpist blir "uppkörd". Det är ju absolut fortfarande riktigt bra åkning men man blir nog lite bortskämd här och vill alltid leta bättre. I mitt fall så har jag blivit extremt bortskämd eftersom jag har fått soliga puderdagar som lixom händer nån gång om året annars!

Vi skråade ut en bit till ett ställe där det finns två ryggar med rännor bredvid och emellan dör man måste hajka tillbaka för att komma tillbaka till liftarna.  Alla åker ju i rännorna för det är oftast där snön hamnar, det är också naturligt att åka där.
Men jag och Dennis körde på ryggen och fick sjukaste åket någonsin! Alltså så mycket snö och så spännande också för att ryggen smalnar av. Svårt att förklara i ord, goprovideos kommer i min nästa Edit ;)

Den läskiga Enstolsliften utan safety bar och litet ryggstöd. Aka "pizzaboxen". För att det ser ut som att man sitter på en pizzakartong :P


Avslutade en helt otrolig dag ute på en jazz och blues pub med ett grymt band med en galet duktig fiolspelare och en som spelade på ett egetgjort instrument, tvättbräda med lite tutor och grejjer på haha. Så duktiga!


Idag var det ren lycka hela dagen. Bara jag och Dennis som åkte tillsammans. <3Inga kommentarer :

Skicka en kommentar