"Man får inte låta studierna komma i vägen för sin skidåkning"
"Man kan ju variera skidåkningen med lite studier också"
/ Skidåkarstudenter på LTU

söndag 24 januari 2016

Japan dag 10 - Roadbarriers och hiking

Den här dagen toppade allt! Hade inte alls några förväntningar.

Det hade inte kommit någon snö alls på två dagar med det var soligt och bluebird och söndag så vi visste att det skulle vara fullt med folk i alla orter. Vi tänkte åka till Moiva som tydligen brukar ha färre folk och skulle ha fått massa snö  iallafall en dag tillbaka, men på vägen dit så kollade de upp vädret och tydligen ingen snö hade kommit och på en hemsida om väder och snö om ställena runt omkring stod det "completely tracked out". Då tänkte vi, (jag Dennis och brittiska gänget) att vi skulle ut på äventyr.

Vi drog och gjorde det vi alla hade drömt om sedan länge. Droppa Roadbarriers!

Vi behövde inte ens hajka för att komma dit. Tog bilen och körde runt uppåt, och sedan körde en och hämtade oss nedanför, och så gjorde vi samma igen, bytte chaufför och fotograf så att alla skulle få köra dem.

Man såg inte hur högt droppen var ovanifrån men det var då högre än vad vi alla trodde. Tänkte 2-3 meters dropp men det var snarare 4-5 på första droppet! Helt sjukt att se det när det är försent och man redan är i luften! Tre stycken dropp men de två sista var 2-3 meter och gick bra! Det var ju verkligen platt landning på alla men eftersom det var så mycket snö gick de bra!

Exakt samma ställe som Sean Pettit körde på i en Edit för något år sen :)

En dröm har kommit i uppfyllelse!


Efter det så såg vi ut från bilen ett härligt ställe som vore drömmen att hajka upp. Då parkerade vi där och hajka upp! En sån hör dag man bara gör det man känner för! Kör det man hittar på vägen :)


Earn your turns! 
Bland de bästa svängarna i mitt liv.
Helt orört öppet bluebirddag med sol och puder. Drömmen.Nöjd!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar